Skip to main content

Posts

The struggle of being introvert

For someone who knows me really well, they will agree to claims that I'm an introvert.

I enjoy being alone, scrolling Instagram and of course living in the crowd would make me tooooo annoyed. Large crowds are stifling. I'd much rather converse with someone through private message, Whats-app or email, because getting on the phone with someone makes all kind of nervous and about 50,000 shades of awkward. Babe, let me confide you. This is a very honest confession I tell you, anyone who ever contacted me through a phone call, I'll basically just ignore them or pretending that I'm in rush for some event or apa apa jelah alasan yang munasabah. So, siapa rasa macam terkena tu, I AM REALLY SORRY! I didn't meant it. It just that I AM AN INTROVERT bro.


Being a quiet person is just sucking me. I'm not that friendly in real life, I swear that! But if you ever reach me on Whats-app or private message, you'll notice how cheerful I am. Kalau tak percaya, lets chat now ;)

Recent posts

REVIEW | Silky Girl Matte Junkie Lip Cream

Super affordable matte lipstick!
Jenis produk: Lip cream Hasil produk: Matte (kering) Saiz: 5 gram Harga: RM23.90 (Miza beli RM21.50 masa sale Hermo) Availability (in store): Watson, Guardian Availability (online): Hermo, Lazada, Watson/Guardian online
Product claims This kissproof and transfer resistant lipcolor applies like a liquid lipstick that dries to a matte finish. It stays on your lips through day and night activities requiring minimal touch-ups. LightweightFragrance-freeCarmine-freeParaben-free andNot tested on animals Pilihan warna Ada 9 pilihan warna: 01 Retro02 Glamour03 Rebel04 Vintage05 Vixen06 Darling07 Dolly08 Artsy09 Rouge Pros: Affordable! Dengan harga dibawah RM24, dapat lip cream 5gm (which is more than normal size)Sangat pigmented! Apply sekali pun dah cukup.Kissproof. Seperti yang silkygirl claim, produk ni kissproof & transfer resistant, maksudnya lepas pakai, bila kita minum, tak tinggalkan kesan lipstick kat gelas/straw.Tahan lama. Disebabkan ia kissproof, so ia mema…

A month later

"Yayy lima hari lagi"
Ok ni lah dialog pada minggu terakhir internship Miza. Setiap hari asyik counting days je sebab tak sabar nak habiskan intern then bebas *kononnya*. Dan Alhamdulillah finally the countdown end on 23 March lepas.


Habis je internship, kena tunaikan satu lagi tanggungjawab yang terakhir sebagai seorang pelajar, which is completekan report dan submit kat lecturer. Huh! Lega. Nasib baik madam tak banyak tanya masa hantar report tu. Ok tu part yang tak penting sangat. Ada yang lagi excited okayy.
The best part is I boleh jumpa my happy faces aka wajah-wajah kesayangan hamba dekat UNITEN ni. Maklumlah 6 bulan terpisah. Kalau dulu hari-hari jumpa, hari-hari gaduh, hari-hari dapat lepak makan dengan diorang. Siapa tak happy kan?
Tapi nasib tak dapat jumpa semua SAHABAT masa tu. Sebab masing-masing ada tanggungjawab sendiri. Ada yang datang awal, ada yang datang lewat. Nak jumpa pun kena sorang-sorang. Sedihhh!


And now, I moved to Sabah. Niatnya mencari rezeki di…

Apa beza "lipstick", 'lip gloss" dan "lip cream".

Sebagai seorang wanita, korang mesti pernah dengar/terbiasa/familiar dengan produk bibir seperti lipstick, lip gloss atau lip balm kan? Sesetengah wanita mesti sudah dapat hadam dah kegunaan produk-produk bibir tersebut. Tapiiii, jujur saya kata kan masih ramai lagi yang kurang jelas tentang fungsi produk-produk tersebut. Ada yang menganggap lipstick dengan lip gloss tu sama saja! Oppss! Jangan keliru dengan term-term tersebut. Jom kenali perbezaan antara lip balm, lip gloss, lip butter, lipstick, lip cream dan lip liner.

1. Lip balm
Lip balm didatangkan dengan bermacam-macam bentuk, ada yang berbentuk seperti lipstick, ada yang berbentuk krim dan cair. Ia berfungsi untuk merawat bibir yang kering dan pecah dan menjaga kelembapan bibir. Lip balm tidak memiliki warna ketika diaplikasikan.


Bibir merupakan bahagian yang sangat sensitif dan mudah iritasi kerana lapisan kulitnya yang sangat nipis. Oleh itu, bacalah sebaik-baiknya kandungan yang terdapat dalam produk tersebut sebelum membel…

It's someone's birthday

Knowing you is the best part in my life. Every moment of my life is so special for me, because I have a wonderful, caring and truly special person by my side. Your love makes every day of my life so warm and sunny. My sunshine, thank you for supporting me and cheering me up when I am down. You are a true gift of Allah to me In Sha Allah. Happy birthday, Saiful