Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Tutorial : Disable Right Click

assalamualaikum . hello everyone :)

okey . now Miss M nak buat tutorial Disable Right Click .
 Firstly , korang kena klik sini dulu . :)
 Dashboard > Design > Add Gadget > Choose HTML/javacript  Then , copy code kat bawah nie dan pastekan di ruang kosong tu .
<script language=JavaScript>
<!--

//edit by unwanted


var message="Masukkan Mesej Anda Disini";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>
 Save dan lihat hasilnya .

da jadi ? klik sini dan sini pulak …

Happy New Year 2012

assalamualaikum . hello everyone :)


Contest Fashion Gaya Anda

assalamualaikum . hello everyone :)

di tengah malam yang sunyi nie terasa gatal pulak laa tangan aku nie nak menaip .
macam biase lah , Miss M nie kan suka berblogwalking . so . terbuka lah blog Hanis Farhana nie . dye ada buat contest taw , Contest Fashion Gaya Anda . nak join lah .


syarat2 nak join contest nie :

1.Tag 3 orang rakan anda.
2.Wajib like page kitoang.
3.Wajib follow blog anis and myraa.
4.Pilih salah satu gaya antara gaya kat ats tuh.
5.Ambil Banner kat atas tu dan letak kan di entry anda.
6.Buat satu entry pasal Contest Fashion Gaya Anda.
7.Terbuka pada blogger wanita SAHAJA.
8.Masuk link contest korang dalam comment Anis atau Myra.
nah ! amek kau . nie gambar yang aku pertaruhkan . gaya sopan . sopan tak ? sopan tak ? perasan bangat seh kamu . :D
Miss M tag : CheWawaYayaMonster Queen contest nie bermula pada 21 Disember 2011 dan berakhir pada 1 Januari 2012

End Year Mega Giveaway

assalamualaikum . hello everyone :)

masa tgh blogwalking tadi , Miss M terbaca satu entri nie , End Year Mega Giveaway . so , dengan senang hati nya Miss M join GA nie . wahh! dah berapa banyak GA yang Miss M join . hehe . xpe join banyak2 pun . at least dapat kenalan baru . betol tak kawan2 ?

okey . lets start !



Buat entri bertajuk 'End Year Mega Giveaway' - DONEFOLLOW/LIKE site sponsor - DONELetak banner dan link ke blog Anys - DONETinggalkan link entri di bahagian komen - DONE
hope dapat lah :)

Mega Giveaway By Cik Bunny

Assalamualaikum . hello people :)

hari nie Miss M nak join satu lagi Giveaway dari Cik Bunny . hope dapat .

okey . lets start !


Syarat untuk Join:
- Mempunyai alamat di Malaysia. - DONE
- Buat 1 entri bertajuk "Mega Giveaway By Cik Bunny", copy banner giveaway kat SINI dan linkkan ke entri ni. - DONE
- Letak link sponsor dalam entri:Cik Bunny: Blog /FanpageAmir Nawawi: Blog /FanpageAmely Afandi: BlogMira Miraie: BlogHerba Tihara: BlogAtienabila: BlogIka: Blog /FanpageKedai Kaspersky Online (KKO): Blog / Fanpage - DONE- sila like dan follow sponsor. - DONE
- Tag kalo nak tag *tak wajib tapi ada hadiah untuk top referral : CheWawa - DONE
- Dah siap? Tinggalkan link entri anda di bahagian komen entri ini. Kat tempat lain tidak diterima. -DONE

Tarikh Tutup: 31 Januari 2012
Juri Giveaway: Encik Random.org & Cik Bunny (top referral dan top commentor)

SENARAI HADIAH :
Sponsor by Amir Nawawi ( 1 pemenang) T- shirt
Sponsor by AMELY AFANDI ( 1 pemenang)
Blouse
Sponsor by

UTP Educamp 2011

Assalamualaikum . Hello people :)

#21 December 2011

kau tahu apa makna tarikh tu ? its means that aku da menjangkau usia tua . err . 17 tu da kira tua erk ? huhu
Selamat tinggal kenangan di usiaku yang lalu . i will missed you . ;(

Ulang tahun Miss M tahun nie paling bermakna sebab Miss M sambut atas kereta wooo menuju ke Tronoh, Perak utk ke UTP Educamp 2011 . memang shok habis sebab tak pernah dalam hidup Miss M sambut birthday atas kereta . haha . korang jangan jelous eh . :)

#22 December 2011

5.00 a.m lagi Miss da bangun dari tidur yang tak seberapa lena disebabkan faktor nervous yang terlampau . yelah kan . seumur hidup tak pernah lagi pegi interview . nie laa kali pertama Miss M pegi interview . around 7 a.m muka aku da terpacak bak tiang bendera dekat chancellor hall . bukan main lagi excited . haha

Alhamdulillah . around 3 p.m sesi interview berjalan dengan jayanya . sekarang masa utk mintak doa banyak2 dengan Allah . result interview akan tahu 8 January 2012 . manusia hanya m…

1st Giveaway by Anis and Aina

Assalamualaikum . Hello people . :)

GA lagi . GA lagi . :)
Hari nie Miss M join GA nie . Nampak mnarik jer .


Syarat2 penyertaan :


Warganegara Malaysia - DONESeorang blogger - DONEFollow blog Anis dan Aina - DONELike fanpage Anis dan Aina - DONEBuat satu entry tentang giveaway ni yg bertajuk "1st Giveaway by Anis and Aina" - DONEDalam entry tu, lekatkan banner yg comot kat atas tu dan linkkan ke blogAnis/Aina - DONETag sekurang-kurangnya seorang atau lebih. Pastikan mereka tahu - Tagged : CheWawa , Yaya -DONEDah siap buat entry, copy url entry tu dan pastekan di ruang komen Anis/Aina - DONEPastikan link entry dihantar sebelum 27 Disember sbb tu adalah tarikh tutup GA ni -DONE
Nak taw hadiah nye? Tengok bawah !

Senarai hadiah :


1 x Inner Bawal 
1 x Satin Shawl 
1 x Short Skirt 
1 x Chrysanthemum Blouse

Tutorial : Header Hover - Rotate 360

Assalamualaikum . Hello people . :)

Semalam Miss M da buat tutorial nie Tutorial : Header Hover - Right/Left . About this header hover pulak , bila korang halakan cursor , header korang akan rotate 360 degree .  Alaa.. Yang macam Miss M guna sekarang nie laa . Cecuba korang halakan cursor kat header Miss M nie . See ! Header tu berpusing kan ?

Okey . Nk taw macam mana nak buat tu . Follow this step . ouch ! wait wait . sebelum start , klik sini dulu :)

Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates .


 Tekan Ctrl+F atau F3 , cari code nie :

h1.title {ATAU #header h1 {
  Copy code nie dan paste kat ATAS code tersebut :

#header:hover{-webkit-transition-duration: 1s;-moz-transform: rotate(360deg);-webkit-transform: rotate(360deg);}
 Preview dulu , if nothing error , save jelaa .
Note:
 : Kalau nak lambatkan , boleh tukarkan ke 1 ,2 , 3 , bla bla bla....


* Kalau tak jumpa code tu , cuba cari code nie pulak :


#header {ATAU /* Header
 Then , korang pastekan code yang Miss M bagi t…

Tutorial : Header Hover - Right/Left

Assalamualaikum . Hello people . :)


Okey . Today Miss M nak buat satu tutorial , dimana bila korang halakan cursor korang tu dkat header , header tu akan bergerak ke kanan ataupun ke kiri .


Okey . Lets start !


Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates .


Cari code yang sama macam code kt bawah nie . Korang boleh cari guna Ctrl+F atau F3

h1.title {
ATAU
#header h1 {
Copy code nie dan paste kat ATAS code tersebut .
#header:hover {padding-right50px;-webkit-transition-duration: 0.5s;}
 Preview dulu , if nothing error, save jelaa .
Notes:
 : Boleh ubah, either left or right . 
 : Korang boleh tukar 10 , 20 and ......
 : Kalau nak lambatkan , boleh tukarkan ke 1 , 2, 3, .....


* Kalau tak jumpa cari code tu, cuba cari code nie pulak :


#header {ATAU /* Header
 Then, korang pastekan code yang Miss M bagi tu kat BAWAH code tersebut .

SELAMAT MENCUBA !

Tips Takluki Hati Pasangan

Jadikan pasangan anda sebagai sahabat baik anda.Selalu mengirimkan pesanan kepadanya walaupun hanya berkata "i love you"Lelaki sukakan wanita yang pandai membawa diri, berdikari, dan tidak kekok dalam apa-apa situasi sekali pun.Wanita pula sukakan lelaki yang selalu mengambil berat akan dirinya.Jika melakukan kesalahan, jangan malu untuk meminta maaf.Lelaki akan ketepikan segala ego demi wanita yang dicintainya.Kata orang tua-tua, tawan hati lelaki dengan mengikat perutnya terlebih dahulu.Setiap manusia mempunyai kekurangan. Cintai pasangan anda kerana dirinya seadanya. Bukan kelebihan dan kehebatannya kerana jika suatu hari nanti kelebihan dan kehebatan itu hilang, anda akan membencinya.Beradalah di sisi pasangan anda ketika senang dan susah kerana itu adalah kunci kebahagiaan.Carilah masa untuk menghabiskan masa bersama dengan melakukan aktiviti kegemaran pasangan anda.Bila pasangan anda sedang bercakap, pandanglah matanya, berikan tumpuan dengan percakapannya, jangan bers…

Freedom

assalamualaikum.. hello people..

alhamdulillah.. SPM da pun berakhir.. walaupun exam abis 30/11, tapi baru hari nie update blog.. anyway, masih belum terlambat..

so, what's the planning after this?? ermm.. masih lagi terfikir2 sama ada nak duk diam2 kat umah, tido makan tido makan, cari kerja or pape jelah.. yang penting aku tak boring..

okey lah.. tak nak celoteh panjang malam2 bute nie.. cik katil pun da panggil.. so, out lu eah.. bai