Skip to main content

Tutorial : Header Hover - Rotate 360

Assalamualaikum . Hello people . :)

Semalam Miss M da buat tutorial nie Tutorial : Header Hover - Right/Left . About this header hover pulak , bila korang halakan cursor , header korang akan rotate 360 degree .  Alaa.. Yang macam Miss M guna sekarang nie laa . Cecuba korang halakan cursor kat header Miss M nie . See ! Header tu berpusing kan ?

Okey . Nk taw macam mana nak buat tu . Follow this step . ouch ! wait wait . sebelum start , klik sini dulu :)

 Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates .


 Tekan Ctrl+F atau F3 , cari code nie :

h1.title {
ATAU
 #header h1 {

  Copy code nie dan paste kat ATAS code tersebut :

#header:hover{-webkit-transition-duration: 1s;-moz-transform: rotate(360deg);-webkit-transform: rotate(360deg);}

 Preview dulu , if nothing error , save jelaa .

Note:

     : Kalau nak lambatkan , boleh tukarkan ke 1 ,2 , 3 , bla bla bla....


* Kalau tak jumpa code tu , cuba cari code nie pulak :


#header {
ATAU
/* Header 

 Then , korang pastekan code yang Miss M bagi tu kat BAWAH code tersebut .

*hey cik adik manis, boleh Klik Sini dan Sini tak . Haha . Thanks yer .*

Comments