Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Tutorial : Cepatkan Loading Blog

assalamualaikum . hello readers :D

cer tgk cer tgk . ada perasan ape2 tak ? alaaa . takkan tak perasan kot . blog Miss M nie da berubah wajah . da semakin comel derr . wink wink . acctually bukan Miss M pun yg edit nie semua . kite tak pandai nk edit comel2 cm nieh :( . blog nie diedit full oleh Adik Mysarah . FREE taw . mmg baik laa adik nie . i like . huhu . kps sesape yg nk edit blog FREE , just pegi blog dia , http://yournights98.blogspot.com/ .

okey . back to the point , hari nie Miss M nak kongsikan kat blogger2 cara utk cepatkan loading blog . memandangkan ada orang komen blog Miss M nie berat , so Miss M guna lah cara nie . kalau nak ringankan blog tuu memang tak boleh laa . yg boleh pun just buang widget . tak nak laa mcm tuu kan . lepas guna cara nie memang terbukti berkesan lah . betul . tak tipu .

okey . lets start :)

 Dashboard > Design > Add Gadget Copy code nie , then save<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type…

'Couple' Yang Halal (iluvislam.com)

Indah kan kita bercinta? Indah kan bila kita saling merindu? Indah kan bila kita boleh berpengangan tangan di hadapan semua orang? Indah kan bila kita saling meluangkan masa? Dan indah kan bila semua itu HALAL untuk kita?
“Allah SWT berfirman, “Pasti akan mendapat cinta-Ku orang-orang yang cinta-mencintai karena Aku, saling kunjung-mengunjungi karena Aku, dan saling memberi karena Aku.” (Hadits Qudsi). Cinta tu fitrah, Cinta tu indah. Dan lagi indahnya cinta itu, Bila 'i love you' Lebih-lebih lagi redha Allah dan hubungan yang sah!

Apam . Apam . Apam .

assalamualaikum . hello everyone ;)

rasa boring tahap gaban lah duk kat umah . nak pegi sekolah balik . rindu nak belajar kt sekolah . tadi pegi ambik adik kt sekolah , teringat pulak time aku muda2 dulu . ceeh . muda laa sgt . padahal , baru jer tahun lepas . masa sekolah dulu malas nak pegi sekolah . malas belajar . cikgu bagi homework , tak buat . haa . sekarang nie baru laa rasa nak sekolah balik .

disebabkan boring tahap gaban duk kat umah , terlintas lah di fikiran nak buat apam polkadot . actually , aku kenal apam polkadot nie pun kat facebook KAWAN aku .dia bukak online bisnes jual apam polkadot nie .nampak cute jer bende tuh . so . aku mintak tolong lah dengan abg google nie search resepi nak buat apam polkadot . senang sangat rupenye nak buat apam nie . campak tuh campak nih , jadi lah apam . wah ! ganas betol aku buat kerja . main campak2 jer . haha .

korang nak cuba buat tak ? nah . aku bagi resepi nye :)

Bahan-bahan :

3 biji telur dari peti sejuk275 gm tepung gandum220 gm …

Di sebalik kanta lekap

PENGGUNA kanta lekap perlu pasikan aspek kebersihan diutamakan setiap masa.

Mahu bergaya atau undang bahaya?

KETIKA mula diperkenalkan, kanta lekap tidak lebih daripada pengganti kaca mata. Golongan berkaca mata yang rimas menyarung 'teropong' mereka ini, boleh beralih kepada kanta lekap untuk mencari kelainan biarpun sukar melakukannya kali pertama. Seiring perkembangan bidang optometri dan fesyen, kanta lekap sudah berubah fungsinya. Sekarang, kanta lekap berwarna makin popular digayakan ramai orang - baik golongan selebriti mahupun individu yang teringin tampil berbeza.

Kanta lekap kini sudah dianggap aksesori berbanding fungsi asalnya. Kanta lekap berwarna makin digemari pelbagai peringkat usia dan mudah didapati pada harga murah.

Akibat permintaan tinggi, ada pihak memandang mudah soal penjualan kanta lekap. Menurut prosedur betul, penjualan kanta lekap perlu dilakukan optometris bertauliah yang memeriksa mata pengguna terlebih dulu bagi menentukan kesesuaian penggunaan kan…

Tutorial : Remove Navigation Bar

assalamualaikum . hello readers :)

entri kedua hari nie . Miss M nak ajar korang macam mana nak hilangkan navigation bar .

Log in > Dashboard > Design > Edit HTML Tekan CTRL+F/F3 , cari code nie :
/* Variable definitions Then , copy code nie dan pastekan kat atas code yang korang cari tadi tuu .

#navbar-iframe {
height:0px; visibility:hidden; display:none; }              Tak jadi ? jangan risau jangan risau . try code nie pulak :

#navbar-iframe {
display: none !important; }
 Preview dulu . if nothing error , SAVE jelaa .

kalau jadi klik sini dan sini pulak :)

Tutorial : Smilies at Cbox

assalamualaikum . hello readers :)

now Miss M nak kongsi kat korang , macam mana nak letak smilies yang comel2 kat shoutbox korang . tutorial nie just untuk pengguna cbox .

contoh yang Miss M punyer 

okey . tak nak bebel panjang  . lets start .
 First . Log in Cbox korang dulu . kalau belum daftar , daftar cepat2 kat sini .  Options > Smilies
keluar kotak macam nie kan ?

sekarang . korang klik X . delete semuanya okey .

 okey . da delete semua ? bagus2 . and now , korang just masukkan url smiley yang comel lote tuu . dekat Code dan Alt. code , korang boleh buat ikut suka hati korang . korang boleh masukkan seberapa banyak smiliey yang korang nak . tapi jangan laa terlampau banyak pulak . nanti kang mabuk pulak . haha
 da ciap ? now . tekan SAVE CHANGES sekuat hati korang epp . :)


hasilnya , jadi macam nie . comel kan ?

kalau malas nak cari smiliey , korang boleh jer ambil yang kat bawah nie .

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Kawaii%20Smilies/Animation80.gif http://i561.ph…

Cara Haluskan Kulit Muka

assalamualaikum . hello people :)

hari nie Miza nak kongsikan kat korang semua cara-cara untuk haluskan kulit muka . Miza yakin mesti ramai orang kat luar sana nak kulit mereka halus especially bagi gegurl termasuk iolls sendiri . :)

cara-cara :

Ambil satu sudu besar susu pekat manis .Campurkan susu tersebut dengan sedikit air panas .Kacau campuran itu sehingga ia cair .Kemudian , ratakan campuran susu dan air tadi ke seluruh muka dengan menggunakan kapas muka . Biarkan ia kering selama beberapa minit .Akhir sekali , bilaskan wajah anda dengan air bersih .
SELAMAT MENCUBA !

New Year Giveaway by Nabilamars and Cik Eryn

assalamualaikum . hello everyone :)

firstly , sape suka susu Dutch Lady ??klik sini yer adik2 :P


hari nie Miss M nak join GA dari Nabila Mars . 
Syarat-Syarat :

# Warganegara malaysia .
# Follow blog nabilamars dan cik eryn .*WAJIB*
# Likes fanpages nabilamars .
# Buat satu entry tentang giveaway ni yg bertajuk "NEW YEAR GIVEAWAY BY NABILAMARS AND CIK ERYN" .
#Dalam entry tu, lekatkan banner yg comot kat atas tu dan linkkan ke blog Eryn/NabilaMars .
# Tag sekurang-kurangnya 2 org . pasti kan mereka tahu
# Dah siap buat entry,copy url entry tu dan pastekan di ruang komen Eryn/NabilaMars
#Pastikan like/follow kesemua sponser kami.*WAJIB*.
# Sesiapa yang tidak memenuhi syarat-syarat diatas , tidak akan di list kan .
Hadiah :

1 x vintage necklace 1 x stripe t-shirt