Skip to main content

Tutorial : Cepatkan Loading Blog

assalamualaikum . hello readers :D

cer tgk cer tgk . ada perasan ape2 tak ? alaaa . takkan tak perasan kot . blog Miss M nie da berubah wajah . da semakin comel derr . wink wink . acctually bukan Miss M pun yg edit nie semua . kite tak pandai nk edit comel2 cm nieh :( . blog nie diedit full oleh Adik Mysarah . FREE taw . mmg baik laa adik nie . i like . huhu . kps sesape yg nk edit blog FREE , just pegi blog dia , http://yournights98.blogspot.com/ .

okey . back to the point , hari nie Miss M nak kongsikan kat blogger2 cara utk cepatkan loading blog . memandangkan ada orang komen blog Miss M nie berat , so Miss M guna lah cara nie . kalau nak ringankan blog tuu memang tak boleh laa . yg boleh pun just buang widget . tak nak laa mcm tuu kan . lepas guna cara nie memang terbukti berkesan lah . betul . tak tipu .

okey . lets start :)

  1.  Dashboard > Design > Add Gadget
  2.  Copy code nie , then save
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'></script><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>

p/s : kalau tak jadi , copy code tuu dan pastekan kat atas code </body> . Preview dulu , if nothing error SAVE jelah .

eh eh . memandangkan korang da datang blog Miss M nie , komen ler siket pasal blog Miss M nie .  Komen jer pape , Miss M terima . tp jgn laa guna bahasa kasar ek . budi bahasakan budaya kita :)

Comments