Skip to main content

Tutorial : Smilies at Cbox

assalamualaikum . hello readers :)

now Miss M nak kongsi kat korang , macam mana nak letak smilies yang comel2 kat shoutbox korang . tutorial nie just untuk pengguna cbox .

contoh yang Miss M punyer 


okey . tak nak bebel panjang  . lets start .

 First . Log in Cbox korang dulu . kalau belum daftar , daftar cepat2 kat sini .
 Options > Smilies

keluar kotak macam nie kan ?


sekarang . korang klik X . delete semuanya okey .


 okey . da delete semua ? bagus2 . and now , korang just masukkan url smiley yang comel lote tuu . dekat Code dan Alt. code , korang boleh buat ikut suka hati korang . korang boleh masukkan seberapa banyak smiliey yang korang nak . tapi jangan laa terlampau banyak pulak . nanti kang mabuk pulak . haha

 da ciap ? now . tekan SAVE CHANGES sekuat hati korang epp . :)



hasilnya , jadi macam nie . comel kan ?


kalau malas nak cari smiliey , korang boleh jer ambil yang kat bawah nie .


:)
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Kawaii%20Smilies/Animation80.gif
^_^
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Kawaii%20Smilies/nosebleed2.jpg
>_<
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/016.gif
>_-
 http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/001.gif
<3
 http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/005.gif
 o_o
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/015.gif
-_-
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/001/rabbit-emoticon-006.gif
 ^3^
http://3.bp.blogspot.com/-NRITXxNwD-M/Tv1bWIWnA4I/AAAAAAAAAGc/72-pLiarcVY/s1600/face5.gif
 :P
http://i599.photobucket.com/albums/tt73/sheisyaya/638119ruc7mlx0c4.gif
 blog
http://1.bp.blogspot.com/-2llRy9PZa_E/TvrBKp_2hbI/AAAAAAAABlc/9KX3y7IctRc/s1600/1328329h5cmi3di50.gi

kalau jadi klik sini dan sini pulak :) 

Comments