Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Indahnya wanita itu

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

‘Dunia adalah perhiasan semata dan sebaik-baik hiasan adalah Wanita Solehah.’ (HR Muslim)
Subhanallah. Indahnya ciptaan Allah. Indahnya wanita yang tertutup itu.
Sesungguhnya sesuatu yang tertutup itu lebih berharga jika dibandingkan dengan sesuatu yang terdedah. Umpama sebutir permata yang didedahkan untuk perhatian umum dengan permata yang diletakkan dalam satu bekas yang tertutup. Sudah pasti keinginan diri untuk melihat permata yang tersembunyi rapi tentulah melebihi daripada yang terdedah.
Gadisku..
Ayuhlah kita sama2 berhijrah. Hijrah dari segi akhlak. Hijrah dari segi penjagaan aurat. Hijrah dari segi pergaulan. Hijrah luaran dan dalaman.
Sudah2 lah kita pakai baju tak cukup kain tu. Tanamkan sifat malu untuk mendedahkan aurat. Malu lelaki ajnabi melihat aurat kita. Lindungi lah aurat kita. Tutupilah ia. Ingat lah aurat kita bukan untuk tontonan umum. Free2 je kita bagi orang lain tengok an. Ya Allah. Murahnya kita. Sedangkan wa…

Semester Break

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum reader(s) ^_^
Dah agak lama tak update blog. Agak2 berapa bulan ye? 3 bulan? 4 bulan? Wah wah wah! Lama nye. Sepanjang jadi pelajar IPT nie tak sempat pulak nak luangkan masa dengan baby blog nie. *busy* L Ololo cedih le pulak.
Haa. Hari nie sempat update blog sebab Mizah nga cuti sem sekarang nie. Ada banyak masa free. So, daripada duk buang masa buat keje sia2 why not update blog kan. Dah habis satu sem baru nak update ye. Teruk nye :-P
Alhamdulillah, dah habis satu sem Mizah belajar kat UNITEN. Dan Alhamdulillah Mizah dapat ramai kawan2 baru yang sporting gila2. Terutama 6 kanak2 ribena nie. Bella, Dhia, Irfan, Zul, Sol, dan Man. We almost like a family. Love them damn much!
Pasal pelajaran pulak, Alhamdulillah so far dapat catch up. Even ada sikit2 lagi yang tak dapat nak kuasai. Lecturer pulak semua sporting2, baik dan yang paling penting cun melecun. Melting sat bila tengok miss. Wawawawa.
Tapi an, kite rasa takut…