Skip to main content

Semester Break

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum reader(s) ^_^

Dah agak lama tak update blog. Agak2 berapa bulan ye? 3 bulan? 4 bulan? Wah wah wah! Lama nye. Sepanjang jadi pelajar IPT nie tak sempat pulak nak luangkan masa dengan baby blog nie. *busy* L Ololo cedih le pulak.

Haa. Hari nie sempat update blog sebab Mizah nga cuti sem sekarang nie. Ada banyak masa free. So, daripada duk buang masa buat keje sia2 why not update blog kan. Dah habis satu sem baru nak update ye. Teruk nye :-P

Alhamdulillah, dah habis satu sem Mizah belajar kat UNITEN. Dan Alhamdulillah Mizah dapat ramai kawan2 baru yang sporting gila2. Terutama 6 kanak2 ribena nie. Bella, Dhia, Irfan, Zul, Sol, dan Man. We almost like a family. Love them damn much!

Pasal pelajaran pulak, Alhamdulillah so far dapat catch up. Even ada sikit2 lagi yang tak dapat nak kuasai. Lecturer pulak semua sporting2, baik dan yang paling penting cun melecun. Melting sat bila tengok miss. Wawawawa.

Tapi an, kite rasa takut laa sebab masa final ritu tak dapat buat. Takut tak boleh nak score L Mungkin banyak sangat enjoy sampai lalai pasal pelajaran. Tak study betul2 dulu sebelum final. Ya Allah. Takut sangat. Hope dapat score untuk sem nie.

3 minggu cuti sem nie tak tau nak buat apa. Boring sangat. Any idea? Mizah ingat 3 minggu nie nak luangkan masa belajar hal2 agama. Yelah kan Mizah nie bukannya ada banyak sangat ilmu agama. Ciput je. Sambil mendalami Islam, sambil muhasabah diri. Saya hamba hina. Banyak lagi kekurangan. Banyak lagi yang perlu buat perubahan. Dari segi penjagaan aurat, batas pergaulan, mengawal emosi dan banyak lagi lah. I wanna be a good Muslimah for Allah, for my parents and my future husband.

Comments