Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Picnic Time

Masing-masing sibuk dengan aktiviti sendiri. Busy with all the quizes, assignments, presentations, aktiviti kelab, busy layan partner (ehem-ehem) (exclude me haha) dan macam-macam lagi lah. Mengalahkan menteri.

*toing toing* keluar awan kat atas kepala. "Why not we have a picnic this weekend?" A simple picnic je actually. Sebab dah lama tak gather. Nak mengeratkan lagi silaturahim (ayat skema jawapan) haha. Takyah susah-susah cari tempat yang jauh, Muadzam Shah pun boleh ape. Banyak je tempat-tempat cantik. It is a good activity actually to fill up your weekend.

P/S: Do you have something to share about your student life? Share with us using hashtag #studentlifespentwell. Dadaaa see you in my next entry. Goodluck!

Photo was taken by Irfan Iskandar. Edited by Irfan Iskandar and Hilman.

Foundation in Accounting, UNITEN

Assalamualaikum wbt. Hye reader (s).
Syukur Alhamdulillah hari ni aku dah jadi pelajar tahun 3 Bachelor in Accountingdi UNITEN KSHAS. Selama belajar kat sini dah tak menyempat nak uruskan blog. Zaman-zaman foundation dulu boleh lah banyak masa nak melolong sana sini. Hiks!
Korangingat tak entry aku yang lepas masa aku dapat tawaran belajar kat UNITEN? Mak aih masa tu tuhan je tahu betapa nervous plus excited plus sedih (nak kena tinggal rumah) and plus plus pluslagi lah. Bila ingat balik ahakss lucu!
Awal-awal dulu masa masuk foundation(aku ambil Foundation in Accounting) aku tersangat cuak. Tak confident. Yelah masa kat sekolah dulu mana lah aku pernah ambil subjek akaun tup tup masuk UNITEN belajar perakaunan. Nak kata shocktu nasib baik tak lah. Rupa-rupanya bukan aku sorang je yang tak ada basic akaun yang ambil courseni. Boleh kata half of our batch memang tak ada basic akaun pun. Yayy! Ni yang buatkan semangat aku semakin berkobar-kobar.
Actually, 1 tahun untuk foundation ni ( …