Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

Hye! It's April

Assalamualaikum wbt and hye.

Sedar tak sedar dah bulan April dah kita. Lagi dua bulan dah nak masuk Ramadhan. Semoga sampai lah ke Ramadhan tahun ni. In Sha Allah. Ni haa ceq nak kongsi dengan hampa suma acah-acah "favorite things" untuk bulan April ni. Haaa excited dak?

Favorite movie/drama

Descendants of the Sun. Drama Korea lagi. Haha. Drama Korea yang baru ditanyangkan di KBS. Kawan-kawan ramai duk suggest suruh tengok cerita ni. Diorang kata best! Sebab ada Joong Ki maybe. Huh! Okay memandangkan semester ni tak banyak kelas dan banyak masa-masa terluang, kita layan lah drama ni okay.

Favorite book


Wahh apa itu henshin? Bunyi macam Jepun je kan. Seperti yang diberitahu oleh blogger Aiman Banna, Henshin bermaksud hijrah atau berubah. Bagi saya kehidupan adalah sebuah perjalanan. Dan setiap perjalanan harus dihiasi dengan penghijrahan. A good start up for my April actually.
Semoga buku ini bermanfaat dan dapat membuka hati saya untuk sentiasa berpegang pada jalan Allah, deng…