Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

REVIEW | Silky Girl Matte Junkie Lip Cream

Super affordable matte lipstick!
Jenis produk: Lip cream Hasil produk: Matte (kering) Saiz: 5 gram Harga: RM23.90 (Miza beli RM21.50 masa sale Hermo) Availability (in store): Watson, Guardian Availability (online): Hermo, Lazada, Watson/Guardian online
Product claims This kissproof and transfer resistant lipcolor applies like a liquid lipstick that dries to a matte finish. It stays on your lips through day and night activities requiring minimal touch-ups. LightweightFragrance-freeCarmine-freeParaben-free andNot tested on animals Pilihan warna Ada 9 pilihan warna: 01 Retro02 Glamour03 Rebel04 Vintage05 Vixen06 Darling07 Dolly08 Artsy09 Rouge Pros: Affordable! Dengan harga dibawah RM24, dapat lip cream 5gm (which is more than normal size)Sangat pigmented! Apply sekali pun dah cukup.Kissproof. Seperti yang silkygirl claim, produk ni kissproof & transfer resistant, maksudnya lepas pakai, bila kita minum, tak tinggalkan kesan lipstick kat gelas/straw.Tahan lama. Disebabkan ia kissproof, so ia mema…

A month later

"Yayy lima hari lagi"
Ok ni lah dialog pada minggu terakhir internship Miza. Setiap hari asyik counting days je sebab tak sabar nak habiskan intern then bebas *kononnya*. Dan Alhamdulillah finally the countdown end on 23 March lepas.


Habis je internship, kena tunaikan satu lagi tanggungjawab yang terakhir sebagai seorang pelajar, which is completekan report dan submit kat lecturer. Huh! Lega. Nasib baik madam tak banyak tanya masa hantar report tu. Ok tu part yang tak penting sangat. Ada yang lagi excited okayy.
The best part is I boleh jumpa my happy faces aka wajah-wajah kesayangan hamba dekat UNITEN ni. Maklumlah 6 bulan terpisah. Kalau dulu hari-hari jumpa, hari-hari gaduh, hari-hari dapat lepak makan dengan diorang. Siapa tak happy kan?
Tapi nasib tak dapat jumpa semua SAHABAT masa tu. Sebab masing-masing ada tanggungjawab sendiri. Ada yang datang awal, ada yang datang lewat. Nak jumpa pun kena sorang-sorang. Sedihhh!


And now, I moved to Sabah. Niatnya mencari rezeki di…